0

Hjemmelaget sportsbar av musli

Etter trening og under lange økter trenger kroppen rask energi som er enkel å få inn i kroppen. Her kommer en oppskrift på hvordan kan lage din egen sportsbar.

Hjemmelagd karbobar - Enkel å ha med seg i lomma på trening

Ingredienser

  • 5 ss honning
  • 1 egg
  • 2 ss sukker
  • 5 ss rapsolje (kaldpresset selvfølgelig)
  • 350 g kjøpt kornblanding med rosiner

Fremgangsmåte

  1. Smelt honning forsiktig og bland den med sukker, olje, egg og kornblanding.
  2. Smør en ca 18 cm bred og 28 cm lang form, og trykk miksen utover
  3. Stek den i ovnen på 160 grader i 30-35 min.
  4. La den bli kald, før du skjærer den opp i passelige stykker og pakker dem i alminiumsfolie eller glattpack. Gir 12 stk.

Næringsinnhold per bar

182 kcal, 24 g karbohydrater, 4 g protein, 8 g fett.

Fettinnholdet kan minskes ved å f eks erstatt oljen med eggehvitter. Tenk bare på kokosmakroner.

Digget jeg den?

Den henger ikke like godt sammen som Maxime’s™ sine, men innpakket i glattpack eller aleminium funker det veldig bra. Spiste en etter spinning idag, og følte virkelig at kreftene kom tilbake.

Kilde: Overskudd – kokebok for deg som trener (Kagge forlag)

Denne artikkelen ble først publisert på Gerhard Slettens blog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *