Grunnoppskrift: Hvordan bake grovt surdeigsbrød

Hva trenger du for å bake et grovt surdeigsbrød

Ingredienser og utstyr

  • 1 dl surdeigstarter
  • 1 liter vann (ca 20°C)
  • 1 ss salt
  • 800 gr. sammalt rug
  • 200 gr. fint hvetemel
  • 100 gr. fint eller sammalt hvetemel for 2. heving
  • 2 stk brødformer á 1,5 liter
  • (Valgfritt: 50 gr. linfrø + vann for bløtlegging)
  • (Valgfritt: 200 gr. helkorn av rug/bygg/hvete.)

Valg av brødformer

Når det gjelder brødformene anbefales gjerne noen litt smalere former med skråkant slik at brødene hever fint oppover og samtidig er enkle å få brødene ut av. Om du ikke har dette kan du istede bruke andre ildfaste former du måtte ha liggende.

former
Neste Forrige