Grunnoppskrift: Fint surdeigsbrød

Heving og utbaking av brødet

Siden surdeigsbrød trenger lengre hevetid, kan det deigen gjerne stå å heve mens man f eks er på arbeid, også kan man bake dem ut når man kommer hjem.

  1. Når deigen har hevet til dobbelt størrelse, bruker du en slikepott og tar den ut av bollen på en kjøkkenbenk eller annet underlag stødd med mel.
  2. Arbeid forsiktig med deigen og bruk f eks en stekeplate til å «strekke» deigen fra undersiden og over på toppen. Dette gir gjør gluten-nettet mer elastisk slik at brødet holder bedre på formen under andre heving.
  3. Deretter løfter du brød-emne over på et ovnsbrett. Bruke enten en bakepapir eller smør platen med olje/smør så brødet ikke fester seg. Har du semule- eller polentagryn kan du strø dette under brødet også.
  4. Sett inn i ovn på hevefunksjon eller med f eks lyspærene på for en svak varme og la stå der i 1,5 til 2 timer.
Neste Forrige