Grunnoppskrift: Hvordan bake grovt surdeigsbrød

Andre heving og steking av brødene

Andre heving

  1. Du vil se litt bobler på toppen av bollen, og deigen vil ha hevet til ca. 30%. Rør den sammen og tilsett 100 gr. hvetemel.
  2. Rør inn linfrøene og øs/hell deigen opp i 2 brødformer som er smurt med olje. Formene bør ikke fylles mer enn 3/4 slik at deigen ikke renner over i 2. hevning.
  3. Dekk til formene og sett dem lunt i 2-4 timer, etter hvor raskt surdeigen din hever.

Steking av brødene

  1. Brødene skal nå ha hevet opp til kanten av formene og er klar for steking.
  2. Sett brødene inn i en forvarmet ovn på 200 °C og la dem stå i 15 min før du senker temperaturen ned til 160 °C. La dem deretter stå i ca 1 time.
  3. Når brødene er ferdigstekt tar du den ut av ovnen og lar dem stå i ca 10 min før du vipper dem ut av formene. Avkjøles på benken til de har nådd romtemperatur.

De ferdige brødene holder seg fint i 4-5 dager i romtemperatur. Hvis du ikke har spist dem opp innen den tid, burde du oppbevare dem videre i kjøleskap. Du kan også fryse brødene.

Neste Forrige